Видобуток сланцю в Бразилії

Видобуток сланцю в Бразилії

09квітня


Видобуток сланцю в Бразилії
 

1. Вид на сланцевий кар'єр
 

 
Ця фотографія наочно показує один з кар'єрів з видобутку сіро-чорного сланцю. Те, що відразу впадає в очі, - це структура тераси кар'єра. Хоча всі вертикальні поверхні були створені шляхом розпилювання сланцю, горизонтальні поверхні є природними площинами розрізу. Ця строго горизонтальна орієнтація унікальна в цій формі і становить бразильський сланець. Так як сланець ніколи не переміщався і не складався в процесі формування, він зміг зберегти свою унікальність, таким чином, міг бути перероблений в високоякісну сланцеву продукцію.
Якщо Ви зараз подивіться на верхню частину кар'єра, то побачите величезні маси землі, які потрібно було видалити, щоб дістатися до основних покладів каменю. У верхніх зонах кар'єра сланець нижчої якості, а основний видобуток високоякісного сланцю відбувається внизу, чим глибше видобувається сланець, тим він якісніший, відповідно і дорожче.
   
Тут в цьому кар'єрі видобувається сіро-чорний сланець з великим діапазоном відтінків сірого.




При видобутку сланцю приділяється велика увага його якості, що дозволяє з упевненістю використовувати його у виготовленні кухонних стільниць, ступенів, підстав душових кабін, а також в інтер'єрі та екстер'єрі. Менш якісні покриття часто надходять, як на внутрішні, так і на зовнішні дрібні переробні компанії, які передають вже свою продукцію експортерам, а ті в свою чергу продають їх під своїми іменами. На європейському ринку є багато пропозицій за привабливими цінами. Особливо велика кількість низькосортного сланцю надходить на ринок, в період сезону дощів, коли нижні розрізи кар'єра затоплені і видобуток ведеться тільки в верхніх шарах кар'єра.
 
 

2. Процес видобутку




Це зображення є детальний вид рівня видобутку в кар'єрі. Бразильський сланець видобувається тільки на найглибшому рівні. Будь ласка, зверніть увагу на людину, що знаходиться на фронті цього рівня, ми хочемо більш детально розглянути його на наступній картинці.
 
3. Базові сланцеві плити




Тут ви можете побачити співробітника, який ділить весь нижній рівень на прямокутні сланцеві плити розміром близько 200x300 см. Це контури більш пізніх необроблених блоків, з яких виготовляються базові сланцеві плити, а також необроблені пластини для подальшої переробки на заводі. Максимальна глибина різання пилкового диска визначає висоту грубих блоків. Через сильне випромінювання сонячного світла, співробітники захищають себе сонцезахисними окулярами і покривають все тіло одягом для захисту від ультрафіолетового випромінювання.
 

4.
Розщеплення сланцевих плит



Виділені таким чином блоки вириваються з поверхні колісним навантажувачем, він кілька разів ударяє по блоку на рівні землі вилками, що дозволяє відокремити сланцевий блок і потім його підняти.
 
5. Завантаження сланцю на вантажівку



Навантаження сланцевих блоків відбувається під керівництвом робітників, які стежать за кількістю і їх рівномірному розподілу на вантажівці. Після навантаження і додаткової фіксації, сланцеві блоки відправляються на фабрику з переробки в готовий матеріал.