Фасад зі сланцю - прямокутна подвійна кладка

Фасад зі сланцю - прямокутна подвійна кладка

23листопада


Фасад зі сланцю - прямокутна подвійна кладка.

Прямокутна подвійна кладка зі сланцю - один з найпопулярніших видів лускатого покриття, як для сучасних дахів, так і для фасадів. Цей вид укладання сланцю гармонує з будь-якою архітектурою і надає кожному даху або фасаду природний шарм.


 

 Цей тип покриття можна адаптувати до будь-якої геометричної поверхні. Незалежно від того, чи є об'єкт новим будівництвом або це реконструкція - фасад зі сланцю в прямокутної подвійний кладці надзвичайно міцний, довговічний і дивно недорогий через раціональне використання сланцевих пластин при установці.

 


Візуальне враження від будинку надзвичайно важливе, якщо Ви будуєте будинок для себе або своїх близьких, або ж хочете продати нерухомість - фасад, як і покрівля, є невід'ємною частиною будь-якої будівлі, і вони піддаються впливу вітру, дощу, тепла і морозу, тому чим надійніше і довговічніше буде покриття, тим цінніше стане вся будова, особливо якщо фінішним покриттям є сланець.

 

Монтаж сланцю проводиться двома методами:

Перший метод монтаж на цвях або на саморіз.
Цей вид монтажу сланцю економічніший з точки зору витрат сланцю на м2 у порівнянні з монтажем на кляммер, так як є можливість самостійно встановлювати перекриття по висоті сланцю, але з іншого боку він більш трудомісткий, так як є необхідність робити отвори в плитці для цвяха.
 



 

 Другий метод монтаж на кляммер.
Цей метод більш витратний по витраті сланцю на м2 чистої площі поверхні фасаду, так як крок обрешітки і перекриття сланцю по висоті задається довжиною кляммерами, а вона становить як мінімум 6 см.


 

Якщо порівняти дві таблиці, та що внизу і з тієї, що в верху то можна побачити невелику відмінність у витраті матеріалу, а саме більшу кількість сланцю на м2 і дерев'яних рейок.
 

 
Монтаж сланцю на кляммер легший в порівнянні з монтажем на цвях, але і більш витратний по витраті матеріалу на м2, хоча за великим рахунком різниця несуттєва якщо прорахувати в комплексі з роботою.

 


Прямокутна подвійна кладка сланцю на фасад один з найдавніших методів використання сланцю. Монтаж сланцю на кляммер, як на фасад, так і на покрівлю притаманний французам, іспанцям і скандинавським країнам, а ось німці, англійці і австрійці категорично не визнають цей метод монтажу сланцю, вони слідують своїм традиціям і досвіду предків.