Фасад зі сланцю - структура вент фасаду

Фасад зі сланцю - структура вент фасаду

21квітня


Фасад зі сланцю - структура вент фасаду
 


Сланець користується відмінною репутацією не тільки як покрівельний матеріал, він також ідеально підходить для високоякісного облицювання фасадів будівель. Сланцеві фасади дуже міцні і надають будь-якому будинку неповторний і індивідуальний відтінок.
 


 На додаток до традиційних видів облицювання фасадів, сланцеве фасадне облицювання також може бути виконано в безлічі декоративних варіацій, які легко вписуються в архітектуру сучасних будівель.
 



Структура фасаду зі сланцю.
Конструкція сланцевого фасаду може варіюватися в залежності від структурних вимог, а також побажань замовника, при виконанні потрібно дотримуватися технічних норм, як і у випадку зі сланцевою покрівлею. В даний час широко поширеним варіантом, є так званий вентильований фасад будівель.
Конструкція вентильованого фасаду не відрізняється від традиційної структури фасаду з натурального каменю з використанням інших видів каменю: ізолюючий шар зі сланцю монтується на несучу конструкцію
Цей тип сланцевого фасаду дає перевагу, так як сланцевое покриття в значній мірі термічно відокремлено від подконструкции через повітряний зазор. Це покращує ізоляційні властивості будинку взимку і збільшує тепловий захист влітку.

Структура вентильованого фасаду зсередини назовні:



Зовнішня стіна

Підставою вентильованого фасаду зі сланцю служить зовнішня стіна, яка може бути виконана з газоблоку, силікатної цегли, глиняної рядової цегли, керамічного блоку або монолітного бетону.

Утеплення і дифузійна мембрана

На опорні зовнішні стіни наноситься теплоізоляція, наприклад базальтовий утеплювач, який повинен мати певну щільність.
Якщо ми розглядаємо утеплення малоповерхового будинку з використанням вентильованого фасаду зі сланцевим фінішним покриттям, то досить буде використовувати базальтовий утеплювач ROCKTON від компанії ROCKWOOL з оптимальною щільністю матеріалу (50 кг / м3)



 
або аналог з подібними технічними показниками. Для висотного будівництва необхідно використовувати базальтовий утеплювач з більш високими технічними показниками, наприклад WENTIROCK MAX з номінальною щільністю 90 кг / м3.




При монтажі базальтового утеплювача необхідно неухильно дотримуватися рекомендацій по монтажу, так як вони відрізняються, залежно від висоти будівлі, але вони єдині в одному, потрібно уникати повітряних зазорів і не щільного прилягання утеплювача до несучих опор, щоб уникнути появи містків холоду, які призводять до промерзання і тепловтрат всієї будівлі.
Дифузійна мембрана виконує дуже важливу роль у всій конструкції вентильованого фасаду. Вона захищає утеплювач від проникнення вологого повітря в структуру утеплювача і від вивітрювання волокон. При виборі дифузійної мембрани потрібно звертати свою увагу в першу чергу на виробника і технічні дані продукту.
Дифузійні мембрани є тришарові на основі первинного нетканого поліпропілену, наприклад DELTA®-VENT N / DELTA®-VENT N PLUS або DELTA®-VENT S / DELTA®-VENT S PLUS від німецької компанії DORKEN.



 
Все більшим попитом користуються двошарові дифузійні мембрани, які обладають більш високими технічними і тепло ефективними властивостями. Наприклад, колекція мембран DELTA®-MAXX від компанії DORKEN, основа з нетканого поліестеру (технологія BiCo) з високою міцністю на розрив, паропроникне покриття з термопластичного поліуретану, виготовлена ​​з первинної сировини.



Дифузійні мембрани повинні відповідати технічним нормам, які розроблені та вентильованих фасадів і витримують всі вітрові поперечні і поздовжні навантаження, найвимогливіші і неухильні норми застосовуються в Німеччині.

Дерев'яна або металева подконструкция

Матеріали, використовувані для подконструкции вентильованого фасаду, включають деревину або металеві системи. Монтаж сланцю на фасаді відбувається на суцільний настил або обрешітку, точно також як і при монтажі покрівельного сланцю.





            
Також можливе виготовлення підконструкції для вентильованого фасаду з металу. Цей варіант завжди є обов'язковим, якщо конструкція не повинна займатися, вона використовується на висотних будівлях. Точні специфікації і вимоги зазначені у відповідних державних будівельних нормах.
 




 

Яка мета вентиляційного зазору?

При використанні вентильованого фасаду зі сланцю, поліпшуються ізоляційні властивості влітку і взимку, вентильовані фасади виконують ще одну важливу задачу: вони гарантують, що проникаюча дощова вода і вологість повітря будуть виводитися з внутрішньої частини фасаду будівлі - повітряний потоком, а також буде збережений перепад тиску повітря , який необхідний для видалення вологи з утеплювача, методом дифузії. Для забезпечення ефективної циркуляції повітря зазор у вентиляційному просторі повинен бути не менше 20 мм.