Самака - історія заснування

Самака - історія заснування

13квітня


SAMACA (Santa María de Casaio)
Свою назву фабрика отримала в 1968 році, після об'єднання кількох виробників сланцю в одну групу компаній - "SAMACA". Назва фабрики - це великі літери найдавнішого села і однойменної церкви "Santa María de Casaio", перші згадки про які датуються шостим століттям. Дане поселення найдавніше в районі основних сланцевих покладів Галіції, географічний центр яких розташований в місті Карбалледа-де-Вальдеоррас (Оренсе).
Більшість сланцевих кар'єрів розташовані на берегах річки Касайо, яка розділяє гірський масив на дві половини.
Будівництво залізниці в цьому районі у 1883 році поступово збільшило виробництво і видобуток, так як комерціалізація сланцю поширювалася на інші прилеглі міста і території Іспанії. 

 Але найбільший розвиток видобутку сланцю в Галіції відбувся з 60-х років, коли було розпочато експорт плиток на європейський ринок, що призвело до суттєвих змін в технології видобутку і розвитку сланцевої галузі в цілому.
 
Об'єднання багатьох дрібних виробників сланцю в групи, дозволило їм завойовувати нові ринки і розвивати виробництво, що також було основним стимулом зі створення торгової марки SAMACA.
Поява нових ринків призвела до зміни моделі ведення бізнесу та створення промислово-фінансових груп, які в свою чергу, утворили потужні комерційні мережі по всій Європі. На сьогоднішній день, вони досягли лідерства у світовому виробництві покрівельного сланцю, перетворивши Іспанію, а саме Галісію, у світового лідера з видобутку плиток з загальною долею ринку понад 55%, де з Кастілья-Леон надходить 45%.