Натуральний сланець з Галіції - в гармонії з навколишнім середовищем

Натуральний сланець з Галіції - в гармонії з навколишнім середовищем

20серпня


Натуральний сланець з Галіції - в гармонії з навколишнім середовищем


 

Чи знаєте Ви, що вибравши Галійський сланець яу вигляді покрівельного або фасадного покриття (а останнім часом його часто використовують в інтер'єрах і в ландшафті), Ви отримуєте натуральний продукт і робите ставку на збереження екології?

 

Цей натуральний матеріал, створений самою природою багато століть назад, є океанічною осадовою породою, і при своєму виробництві піддається тільки процесам екстракції і укладання, не вимагаючи додаткової обробки.

 

 Простота виробничого процесу, що не вимагає використання штучних матеріалів, доменних пічей або хімічних продуктів, робить його ідеальним будівельним продуктом для будь-якого проекту.

 

Властивості натуральної сланцевої плитки
Природні властивості сланцю надають йому виключні технічні характеристики: тривалий термін служби, високий опір по навантаженнях, водонепроникність, абсолютну вогнестійкість і незмінність зовнішнього вигляду. Сланець залишається стабільним за своїми технічними властивостями, абсолютно стійким до агресивного середовища, атмосферних опадів і корозії. Всі ці показники впливають на незмінність і довговічність каменю.

 

Довговічність натурального сланцю, є особливою властивістю, яке найкраще характеризує сланець з Галіції. За статистикою більше 60-ти% всього сланцю в світі, добувається саме в цьому регіоні Іспанії.

 

Згідно з науковими дослідженнями і історичним будівлям, які на своєму прикладі показують істинний термін служби натурального сланцю, були зроблені висновки, що термін служби сланцю становить понад 200 років, але багато в чому це залежить і від самого каменю, його товщини і регіону використання, а також правильності монтажу.

 

Сланець володіє високими теплоізоляційними показниками, в порівнянні з іншими будівельними матеріалами.
Висока щільність натурального каменю забезпечує низьке поглинання води - ця особливість безпосередньо впливає на міцність і довговічність продукту.

 

Сланцева плитка, є універсальним будівельним матеріалом, який має безліч властивостей, одним з них є легкість обробки, яка сприяє використанню на будь-яких поверхнях і складних архітектурних формах.

«Зелена» лінія
Іспанський сланець з Галіції - це чітке прагнення до сталого розвитку екологічного виробництва, яке створює прибуткову і якісну роботу в одній з самих ведучих і динамічній світовій галузі, що розвивається в цьому секторі - видобутку і обробці натурального каменю. Екологічність матеріалу і мінімальна шкода, що завдається природі при виробництві, стимулюється і отримує максимальні пільги від провінції Галіція і економічного парламенту Іспанії.

 

Крім того, вся сланцева промисловість також сприяє відповідальному використанню природних ресурсів, зокрема води. Природний сланець вимагає певної міри вологості для процесу екстракції та обробки грунту, тому для повторного використання води необхідно створювати замкнуті контури, які допомогають знизити її споживання.

Не дивно, що сланець як натуральний камінь, що вимагає меншої кількості обробки, має низькі енергетичні витрати в порівнянні з іншими покрівельними матеріалами, так як сланець не генерує ніяких типів викидів. Значення енергоспоживання і, отже, викидів вуглекислого газу завжди залежать від легкості вилучення і різання. Крім того, довговічність плитки дозволяє повторно використовувати її на декількох будівлях протягом терміну її корисного використання, що в значній мірі сприяє екологічній стійкості.

 

95% всього виробництва "Pizarras" (з ісп. Сланець) йде на експорт. Основними споживачами сланцю є Франція, Великобританія, Німеччина, Бельгія, Голландія, Ірландія, Данія, США, а останнім часом імпорт сланцю збільшується на будівельний ринок України. Крім того, в сланцевому секторі зайнято близько 2500 чоловік в Галіції, що робить цю галузь в даному регіоні однією з найдинамічнішою і потужною в економічному сенсі.

Сланцева промисловість має великі перспективи, і на даний момент, видобуток сланцевого каменю вийшов на докризові показники і завойовує нові ринки збуту в світовій економіці.
Натуральний продукт в будівництві має велике майбутнє, так як ніколи не можна замінити натуральне штучним.