Фасади з натурального сланцю

Фасади з натурального сланцю

10січня



Фасади з натурального сланцю

Натуральний сланець - довговічний матеріал, міцний і благородний - може бути укладений не тільки на дахах, а й на будь-яких інших поверхнях. Сланець однаково добре підходить, як для облицювання фасадів, димарів, карнизних звисів, фронтонів і, звичайно ж, цоколя будівлі, так як є морозостійким і надійним матеріалом.
Як на даху, так і на сланцевому фасаді повинна бути належна вентиляція, яка сприяє провітрюванню всієї конструкції і збереженню необхідного мікроклімату.
У випадку монтажу сланцю на вертикальну поверхню мокрим методом, тобто використання клеїв або сумішей для каменю.

 


 Необхідно переконатися чи проконсультуватися у виробників цієї продукції про методи монтажу і морозостійкость, так як не рідкісні випадки, коли сланець починає відпадати від поверхні через неякісний клейовий матеріал.

 

Належна вентиляція при використанні дерев'яної підконструкції свого часу викликала багато дискусій, але той факт, що вона є невід'ємною частиною будь-якої підконструкції не тільки зі сланцю, а й інших покрівельних і фасадних матеріалів ні в кого не викликає сумніву і відображено в технічних інструкціях і сертифікатах.

 


 Шар вентиляції повинен бути виконаний між теплоізоляцією у вигляді базальтової вати захищеної дифузійною мембраною і обрешетуванням або суцільним настилом з обрізної дошки.

 


або PIR / PUR панелями.

 

Останнім часом дуже часто почали будувати будинки в скандинавському стилі з використанням сланцю на покрівлі і фасаді. Будинки в скандинавському стилі - це втілення простоти і надійності, дуже часто покрівля плавно переходить в фасад, а водостічні системи ховаються в вентильований простір або зовсім відсутні.


 

При такому використанні натурального сланцю потрібно виконувати додаткові і більш складні методи щодо дотримання вентильованого простору, так як має місце злам на карнизі.

 


Використання сланцю на будинках в скандинавському стилі - це одне з найбільш правильних і надійних рішень, адже в Європі воно навіть не піддається сумніву.
При правильному підході у виборі і монтажі сланцю, цей натуральний камінь прослужить багато десятиліть і буде радувати своїм незмінним зовнішнім виглядом.