Сланцева покрівля - еталон якості серед інших екологічних покрівельних покриттів

Сланцева покрівля - еталон якості серед інших екологічних покрівельних покриттів

31січня


Сланцева покрівля - еталон якості серед інших екологічних покрівельних покриттів

 

 Основна складова Вашого будинку - дах. Вона впливає на умови життя в ньому і безпеку будинку, тому повинна захищати від погодних умов і максимально бути енергонезалежною. Згідно з поточними подіями в економіці і суспільстві, використання екологічно чистої сировини стає все більш важливим.
 Керамічна черепиця один з найпопулярніших і доступних покрівельних покриттів в Європі. Так само до надійних покрівельних матеріалів можна віднести покрівлі з міді, титан-цинку і алюмінію. Вони корозійно стійкі, довговічні, не вимагають додаткових фінансових витрат в обслуговуванні, а так само нешкідливі для навколишнього середовища і, в залежності від матеріалу, придатні для повторного використання. Крім того набирають величезну популярність сланцеві покрівлі.

 

 Бетонна черепиця є альтернативою керамічній черепиці, з якої вона дуже схожа на вигляд. Глиняна черепиця зазвичай являє собою суміш глини, води і оксидів заліза, що запікається при температурі близько 1000 ° С. Бетонна черепиця складається з цементу, піску, води і оксидів заліза, і на відміну від керамічної, що не піддається випалу, а висушується при температурі 60 ° С.

                                    Дахи з міді, цинку і алюмінію
 Хоча керамічна і бетонна черепиця широко використовується, даху з нержавіючої сталі стають все більш популярними. Вони виготовлені з перероблених матеріалів і стійкі до старіння і корозії. Крім того, вони особливо легкі, тому при реконструкції даху не потрібне посилення кроквяної системи. Використання металів для покрівлі жодним чином не ново, свідченням тому є численні історичні і церковні будови, при покритті яких найчастіше застосовувалася мідь.
 Мідь пізнавана за своїм характерному зеленому кольору. Згодом метал утворює оксидний шар міді, відповідальний за забарвлення. Обидва шару утворюють природний захист від корозії. Але в зв'язку з тим, що використання міді дуже дорого, її рідко використовують для будівництва будинків.


 
 Цинк, як мікроелемент, не тільки має велике значення для людського тіла, але також використовується в будівництві всіх видів як нержавеющее оцинкування. У поєднанні з іншими сплавами цинк використовується як покрівельний матеріал. В якості покрівельного покриття він особливо міцний, не потребує обслуговування і забезпечує хороший клімат в приміщенні. Для цієї мети використовується коррозионностойкий сплав цинку, титану і міді, часто званий титан-цинк. Матеріал надзвичайно гнучкий, так що особливі запити можуть бути легко прийняті до уваги.
 Особливо гнучким будівельним матеріалом є алюміній. Він за своєю природою стійкий до корозії через окислювальний шар. Матеріал відносно м'який, завдяки чому з ним легко працювати, але може деформуватися при сильних ударах. Однак особливий анодований алюміній має штучно створену поверхню, яка надзвичайно тверда. Таким чином, можна сказати, що алюміній підходить для покрівлі та фасадів.

                                 Покрівля з натурального сланцю

 

 Сланець це натуральна шарувата гірська порода, утворена протягом мільйонів років. Залежно від покладів має характерні структуру і колір. Цей матеріал міцний, стійкий до атмосферних впливів, має довгий термін служби, може бути повторно використаний, а також екологічно безпечний. Зокрема, поєднання довговічності і стійкості до атмосферних впливів привело до того, що сланець зарекомендував себе як популярний і широко використовуваний матеріал для покрівлі протягом останніх століть.
 Сланець використовується не тільки для покрівлі, але також для фасадів і для створення неповторного стилю в інтер'єрі. Великий вибір форм і кольору даного матеріалу дозволяє його використовувати як для класичних, так і сучасних будівель.
  Покрівельні матеріали, створені самою природою, яким і є сланець, відмінно поєднуються з міддю, алюмінієм і титан цинком. Вони мають однаково довгий період експлуатації і володіють дуже хорошим екологічним балансом.

 Сланець - вигідна інвестиція на все життя.